fbpx

Blog

Hoe verstuur je een sollicitatiebrief?

Als je online een vacature ziet staan zijn er vaak twee opties om je sollicitatiebrief te versturen. Er staat soms een invulformulier bij en soms een e-mailadres.

 

Wanneer je solliciteert door middel van een email te versturen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 

Gebruik een representatief e-mailadres

Jouw toekomstige werkgever zal hardcore4everrr@msn.com minder grappig vinden dan jij toen je 15 was. Gebruik een e-mailadres waar je voor en achternaam vermeld wordt. Heb je geen e-mail adres wat hier aan voldoet. Maak er dan een aan, deze kun je dan voortaan gebruiken als je solliciteert. 

 

Adresseer de mail naar de juiste persoon

Welk e-mailadres staat er vermeldt in de vacature? Dit is waar je je sollicitatiebrief naar moet verzenden. 

 

Onderwerp van de mail

Het bedenken van een onderwerp voor een e-mail is soms lastiger dan het schrijven van de mail zelf. Maar wanneer het aankomt op solliciteren moet je het gewoon kort houden. ‘Sollicitatie (functie)’ is voldoende. 

 

Verwijs naar de bijlage

Je hebt natuurlijk alle aandacht besteed aan een prachtige sollicitatiebrief en CV. Je wil daarom ook dat deze gelezen wordt. Meestal snapt een recruiter wel dat je de sollicitatiebrief en CV in de bijlage gestuurd hebt. Maar toch is het altijd ook even fijn dit vernoemen in de mail.

 

Telefoonnummer

Zet je telefoonnummer onder je naam in de mail. Je moet er voor zorgen dat de recruiter niet veel moeite hoeft te doen om je te bereiken. Vermeld daarom ook nog eens je telefoonnummer in de mail. Je weet maar nooit!

 

Voorbeeld Sollicitatie e-mail

 

Geachte Heer Janssen,

 

Hierbij solliciteer ik naar de functie (functienaam). In de bijlage kunt u mijn sollicitatiebrief (of motivatiebrief) en CV vinden. Ik kijk uit naar uw reactie.

 

Met vriendelijke groeten, 

Voornaam Achternaam

06-12345678

 

Voor het versturen van een sollicitatie via een invulformulier gelden eigenlijk dezelfde ‘regels’.

 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk onze nieuwste vacatures!

Lees meer

5 tips om jezelf voor te bereiden op een sollicitatiegesprek

Solliciteren is iets waar veel mensen tegenop kijken. Toch is het een noodzakelijk proces als je opzoek bent naar een (nieuwe) baan. Deze sollicitatie tips helpen je er doorheen!

Tip 1: Verdiep je in de werkgever

Yes, je mag op gesprek komen! Maar nu? Het klinkt misschien van vanzelfsprekend, maar verdiep je in de werkgever. Bestudeer de website, bekijk de social media kanalen. Wat is de manier waarop ze communiceren, dat zegt al veel over een bedrijf. Hierdoor kan jij gerichtere vragen stellen tijdens je sollicitatiegesprek zodat het bedrijf merkt dat je oprechte interesse hebt. En niet te vergeten: Ga na of jij bij het bedrijf past. Zo ontstaat de perfecte match.

Tip 2: Oefen je sollicitatiegesprek

Je kunt in je hoofd een prachtig verhaal hebben. Maar komt het er ook daadwerkelijk uit als je het aan iemand moet vertellen. Onze tip is daarom ook om een sollicitatiegesprek te oefenen met iemand. Zo kom je erachter of je duidelijke antwoord kan geven. En heb je het al een paar keer geoefend waardoor je antwoorden er met meer zelfvertrouwen uitkomen. Maar let wel op dat het geen vooraf ingestudeerd antwoord wordt. 

Tip 3: Bereid vragen voor

Waarschijnlijk ben je al vaker ergens op sollicitatiegesprek geweest of kun je zelf al wel een aantal vragen bedenken. Hierdoor weet je wel een aantal standaard vragen die gesteld gaan worden. Het kost weinig moeite maar je staat al wel 1-0 voor als je deze vragen in je hoofd al beantwoord hebt. En zo kan je met meer zelfvertrouwen antwoord geven op deze vragen. Mocht je voor het eerst op sollicitatiegesprek gaan. 

Tip 4: Verdiep je in social media

Onderzoek niet alleen de social media van jouw potentiële nieuwe werkgever. Maar kijk ook even met een kritisch oog naar je eigen social media. Wedden dat het bedrijf jou ook even checkt op social media? En je wil natuurlijk niet dat ze je vakantiefoto’s in Salou van 2010 vinden die ergens op Facebook verstopt zitten. 

Tip 5: Plan je route en kom optijd

Het klinkt logisch maar toch gaat het hier wel eens fout. Plan van te voren je route. Zo weet je precies hoe lang je erover doet om op je bestemming te komen. En dan weet je zeker dat je op tijd bent. Ga je met het openbaar vervoer, bekijk dan van te voren goed hoe ver het station of bushalte van het bedrijf is. Zo weet je zeker dat je niet voor onverwachte situaties komt te staan.

Met deze sollicitatie tips wordt solliciteren een makkie!
Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk onze nieuwste vacatures!

Lees meer

Interview

Waarom koos Majeed  voor SamenFlex?

Wie ben je?
Mijn naam is Majeed Alsalhawi. Ik ben een gekwalificeerde ICT medewerker. Voordat mijn carrière begon heb ik diverse ICT opleidingen en cursussen afgerond.
De afgelopen 5 jaren heb ik bij diverse grote internationale marktspelers in zowel binnen als buitenland ervaring binnen de ICT op mogen doen. Volledig bevoegd en met vol vertrouwen werk ik dagelijks aan een breed scala van mainstream en op maat gemaakte software.
Mijn dagelijkse doelstelling is om alle verantwoordelijkheid te nemen om een beter presterende ICT afdeling binnen een organisatie op te zetten.

Hoe ben je bij SamenFlex terecht gekomen?
Via een online vacaturebank kwam ik de vacature voor allround ICT medewerker tegen. Waarop ik direct een enthousiaste brief heb geschreven met mijn cv. Na een goede kennismaking met de eigenaar van SamenFlex heeft zij mij voorgesteld bij een opdrachtgever in Etten-Leur. Op kort termijn ben ik bij deze opdrachtgever op gesprek geweest, waarbij alle partijen merkte dat er direct een klik was. Na de eerste kennismaking is alles in vogelvlucht gegaan. Ik ben inmiddels gestart bij de opdrachtgever, door deze kans ben ik weer een stuk verder in de richting van mijn droombaan. Daarnaast weet ik wat de vooruitzichten zijn en als ik goed mijn best doe is er een mogelijkheid om bij deze opdrachtgever vast in dienst te treden.

Wat vind je van SamenFlex?
Het mooie van SamenFlex is dat zij een goede relatie hebben met hun opdrachtgevers. De bedrijven kennen niet alleen de organisatie maar ook het persoon erachter. Zij weten dat zij hard werken om een geschikte kandidaat voor de functie te vinden. Ik vind het fijn dat ik regelmatig wordt gebeld hoe het gaat met mij persoonlijk als bij mijn nieuwe baan. Als ik SamenFlex moet omschrijven denk ik aan betrokken, creatief, krachtig, goede en duidelijke communicatie naar alle partijen.

 

 

Lees meer