fbpx

Blog

Hoe verstuur je een sollicitatiebrief?

Als je online een vacature ziet staan zijn er vaak twee opties om je sollicitatiebrief te versturen. Er staat soms een invulformulier bij en soms een e-mailadres.

 

Wanneer je solliciteert door middel van een email te versturen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 

Gebruik een representatief e-mailadres

Jouw toekomstige werkgever zal hardcore4everrr@msn.com minder grappig vinden dan jij toen je 15 was. Gebruik een e-mailadres waar je voor en achternaam vermeld wordt. Heb je geen e-mail adres wat hier aan voldoet. Maak er dan een aan, deze kun je dan voortaan gebruiken als je solliciteert. 

 

Adresseer de mail naar de juiste persoon

Welk e-mailadres staat er vermeldt in de vacature? Dit is waar je je sollicitatiebrief naar moet verzenden. 

 

Onderwerp van de mail

Het bedenken van een onderwerp voor een e-mail is soms lastiger dan het schrijven van de mail zelf. Maar wanneer het aankomt op solliciteren moet je het gewoon kort houden. ‘Sollicitatie (functie)’ is voldoende. 

 

Verwijs naar de bijlage

Je hebt natuurlijk alle aandacht besteed aan een prachtige sollicitatiebrief en CV. Je wil daarom ook dat deze gelezen wordt. Meestal snapt een recruiter wel dat je de sollicitatiebrief en CV in de bijlage gestuurd hebt. Maar toch is het altijd ook even fijn dit vernoemen in de mail.

 

Telefoonnummer

Zet je telefoonnummer onder je naam in de mail. Je moet er voor zorgen dat de recruiter niet veel moeite hoeft te doen om je te bereiken. Vermeld daarom ook nog eens je telefoonnummer in de mail. Je weet maar nooit!

 

Voorbeeld Sollicitatie e-mail

 

Geachte Heer Janssen,

 

Hierbij solliciteer ik naar de functie (functienaam). In de bijlage kunt u mijn sollicitatiebrief (of motivatiebrief) en CV vinden. Ik kijk uit naar uw reactie.

 

Met vriendelijke groeten, 

Voornaam Achternaam

06-12345678

 

Voor het versturen van een sollicitatie via een invulformulier gelden eigenlijk dezelfde ‘regels’.

 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk onze nieuwste vacatures!